www.siljo-planet.net www.ekstrem-fm.com - Online Radio

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
ASPLENIUM NIDUS-SRŠAJ

Bookmark and Share  
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline
Avtor Sporočilo
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 8:29

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 5:03 am    Naslov sporočila: ASPLENIUM NIDUS-SRŠAJ Odgovori s citatom

Ali mi lahko negdo pomaga kaj več izvedeti o njemu.......enega imam doma je še kar velik.......kje je najbolje da ga imam......na zelo svetlem mestu.....ali je lahko bolj na temnejšem mestu kjer je manj svetlobe.......ali je res zelo občutljiv na konice listov.......ali je s tem tudi kaj narobe itd.......

ali mi lahko negdo pomaga glede teh vprašanj......
ali mi lahko pove negdo kaj več o njemu.......

tako zelo je lep da se že kar bojim glede njega da nebi šlo kaj narobe......
:?: :?: :cry:

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 5:03 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 11, 2010 7:13 pm    Naslov sporočila: ASPLENIUM NIDUS-SRŠAJ Odgovori s citatom

ali bi bil gdo tako dober in mi pomagal odgovoriti na vprašanje ......
lep pozdrav; :?: :?: :?:

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2010 8:25 pm    Naslov sporočila: Sršaj Odgovori s citatom

Sršaj je doma v Aziji, kjer na Borneu raste po drevju kot epifit. V domovini ima visoko temperaturo, visoko zračno vlago. Glede direktnega sonca pa je običajno zaščiten z listjem gostiteljskega drevesa.
V stanovanju je glavni problem suh zrah, zaradi česar se starejši listi posušijo. Temperatura bi morala biti tudi pozimi okrog 18 stopinj C. Zalivati ga je potrebno z mehko vodo, najboljše z deževnico. To so glavne značilnosti te lepe rastline.

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 13, 2010 5:44 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor......na toplem ga imam......za vlago bom poskrbela......imam pa še samo eno vprašanje-je lahko bolj v zasenčenem prostoru.....kajti tam kjer ga imam ni temno in ne nevem kak svetlo......prosim še samo za ta odgovor......!
hvala v naprej!!! :?: :wink:

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 13, 2010 6:13 pm    Naslov sporočila: Sršaj Odgovori s citatom

Če sršaj ne bo na svetlem mestu, ne bo tako lepe goste rasti, kot jih običajno vidimo.

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 15, 2010 7:36 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

tam kjer ga imam postavljenega ne da bi bilo preveč temno pač pa ni tako kot če bi bil postavljen poleg okna.......svetlobo sicer ima pač pa ne tako zelo izrazito.......upam da mi bo uspeval? :?:

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 15, 2010 8:16 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

ali bi bilo kaj narobe če bi okrog lisov dala vrvico ali kar koli drugega da nebi bili listi tako močno narazen.......polj bi ga lahko dala bolj na svetli prostor........listi so zelo razvejani......jaz bi okrog njih nekaj zavezala da bi bilo bolj v zraku... :?: :?:

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 15, 2010 8:19 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

ali bi bilo kaj narobe če bi okrog lisov dala vrvico ali kar koli drugega da nebi bili listi tako močno narazen.......polj bi ga lahko dala bolj na svetli prostor........listi so zelo razvejani......jaz bi okrog njih nekaj zavezala da bi bilo bolj dvignjeni... :?: :?:

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 15, 2010 5:40 pm    Naslov sporočila: Sršaj Odgovori s citatom

V naravi raste sršaj po drevju, kjer je bitka za svetlobo. V sobi so razmere drugačne. Kako se bo obnašal, če ga nameravate usmeriti v neko drugačno obliko rasti pa bo kmalu pokazal. Če se listi ne bodo predeč tiščali drug drugega, me verjetno ne bo nič hudega. Sicer pa ga opazujte. Vedeti pa morate, da bodo listi porumeneli, če ne bodo imeli svetlobe. Ker rastlina jih ne bo imela zato, da bo z njimi oddajala vodo, pri tem pa ne bodo opravljali svoje osnovne funkcije, to je asimiliranje.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

264 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.1405 seconds, mySQL queries = 35, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.1.33-community, php version = 5.2.9, zend version = 2.2.0

Server Load: 9 page(s) served in previous 5 minutes.