www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Bakker

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Okenske in balkonske rastline
Avtor Sporočilo
Vladka
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:19

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 9:51 am    Naslov sporočila: Bakker Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede nizozemskega dobavitelja Bakker Holland. Večkrat sem pri njih naročila cvetje in tudi druge pripravke za vrt, vendar ugotavljam, da so njihove cene mnogo višje od cen v naših vrtnih centrih, vedno več cvetja, ki ga pounja Bakker, pa je na voljo tudi že pri nas. Seveda po nižji ceni. Zato se moje vprašanje glasi, ali so njihovi izdelki dejansko toliko boljši, da imajo kar 5-letno garancijo. Meni niso vedno vsi uspeli, vendar pa moram priznati, da so pri Bakkerju vsako mojo reklamacijo tudi takoj upoštevali.

Imam pa še vprašanje glede pripravka Pireco proti pepelasti plesni, rji in listni pegavosti, ki ga ponuja Bakker. To so kapsule (zelo drage), ki jih dodaš v zemljo h koreninam in naj bi preprečevale plesen. Lani sem jih uporabila pri paradižniku in nekaj balkonskih rožah. Moram priznati, da je paradižnik začel gniti mesec dni kasneje kot prejšnja leta, res pa je tudi, da sem ga po sajenju poškropila tudi z antracolom. Tako da zdaj ne vem, kaj je dejansko pomagalo.

Kakšno mnenje oz. nasvet?

Hvala in lep dan,

Vladka

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 9:51 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2009 7:19 pm    Naslov sporočila: Kupovanje po katalogu Odgovori s citatom

Kupovanje rastlin po katalogih je v tujini dokaj razširjeno. Pri nas je na srečo en sam ponudnik, pa še ta kot ugotavljajo kupci zelo drag. Njegova kvaliteta ni nič boljša od drugih dobaviteljev. Le en posrednik je več, to je zastopnik za Slovenijo. Ker ima kupcev pri nas zelo malo, reklama pa je draga, se cena temu primerno zviša.
Kar pa se tiče 5 letne garancije je to dobra marketinška poteza. Za rastline namreč nihče ne nudi garancije. Saj so to živa bitja, pri katerih je lahko toliko napak, za katere je kriv kupec, da njegovih neumnosti ne garantira nihče. Kupci pa so nad to potezo navdušeni. Ne vem pa kako bi se dogovorili, če bi po 3 letih rekli, da se je neka rastlina, kupljena pri njih posušila.
Tuji pa tudi domači vrtni centri ponujajo marsikaj kvalitetnega, predvsem pa cenejšega. Prednost takšnega nakupa pa je, da vse kar kupujemo, tudi vidimo.
Pripravka proti plesni ne poznam, ker ga pod tem imenom nisem videl še nikjer. Verjetno je to ekskluzivno ime firme, zato je tudi cena temu primerna. Vendar moram pripomniti, da do sedaj ni bilko nobenega pripravka, ki bi bil učinkovit na plesni preko korenin. Plesni se pojavljajo na nadzemnih delih in te je potrebno zaščititi z škropivom. Nekaj sistemičnih fungicidov sicer obstoja, vendar jih ne uporabljamo za zalivanje. Saj aktivna snov izgubi svoje dobro delovanje predno pride po soku iz zemlje v liste.
Glede plesni na paradižniku mislim da je bilo odločilnega pomena, da se je bolezen pojavila mesec dni kasneje, škropljenje z antrakolom. Pa tudi vreme ima odločilno vlogo. Saj je od vremena odvisno ali bo prišlo do okužbe ali ne. Če je poleti temperatura zelo visoka, kljub dežju težko pride do pojava bolezni. Najbolj idealno za pojav bolezni je deževno vreme in temperatura okrog 20 stopinj. Višja ko je ali pa nižja od 20 stopinj, dalj časa morajo biti rastline mokre, da lahko pride do okužbe.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Okenske in balkonske rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.3389 seconds, mySQL queries = 27, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 23 page(s) served in previous 5 minutes.