www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Bromelia

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline
Avtor Sporočilo
sončnica
Level 1 user
Level 1 user

Starost: 34
Horoskop: Strelec
Kitajski horoskop: Kača
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 11:02
Kraj: mežica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 11:16 am    Naslov sporočila: Bromelia Odgovori s citatom

Mene pa zanima zakaj se je cvet abromelije Excellent posušil ko sem jo prestavila v sobo,celo poletje sem jo imela zunaj na terasi pa je imela cvet lepo modro-roza ali moram cvet sedaj odrezati ? SONČNICA :( :lol:

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 06, 2010 11:16 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 7:39 pm    Naslov sporočila: Bromelija Odgovori s citatom

Pri vseh bromelijevkah je potrebno cvetno steblo odstraniti tako, da ni nobenih ostankov. Če ga odrežemo, lahko ostanek cvetnega stebla povzroči gnilobo, zaradi katere propade cela rastlina.
Cvetno steblo primemo z eno roko, z drugo pa rastlino. cvetno steblo zavrtimo v smeri urinih kazalcev in istočasno izvlečemo iz rozete. Tako ni nevarnih ostankov.
Sama prestavitev verjetno ni bila kriva, da se je cvetno steblo posušilo, razen v primeru, da je bila rastlina na prostem predolgo in jo je dobil mraz.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 0.9020 seconds, mySQL queries = 27, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 19 page(s) served in previous 5 minutes.