|
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
Kornelija Level 4 user

Starost: 60 Horoskop:  Kitajski horoskop:  Pridružen/-a: Čet Maj 2010 19:48 Prispevkov: 63
|
Ker moram naprej z kompostom, dok čakam na Vaš odgovor, sem se odločila larve zmetati na en kup na organsko snov. Ampak, sedaj je nov problem: NALETELA SEM NA ČEBELE. Torej, v kompostu imam neko "leglo" čebel, saj tako se mi je zdelo, ko so izletele, po tem ko sem zabila lopato na mesto, kjer sem slišala neko čudno "cvolenje". Mogoče so bile nekaj večje od klasičnih čebel ampak bolj so mi se zdele nekako "obložene". Seveda, nisem jih "študirala" ampak sem hitro odskočila.
Nekjer sem brala, da za žuželke lahko čovek nastavi neko obrnjeno lončeno posodo..Torej, KAJ Z NJIMI? Rada bi jih obdržala v vrtu ampak, tukaj v kompostu pa mi le ni primerno. Kaj lahko z njimi naredim da im le dam novi dom a da mene ob tem ne poškodujejo?
Hvala za odgovor.
|
|
|
|
|
 |
Oglasi

|
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 1267
Kraj: slovenija
|
V kompostu so se verjetno naselile čebele tapecirke. Te po vrtu z različnih rastlin odstrižejo koščke listov s katerimi tapecirajo rove v zemlji. Te čebele običajno gnezdijo v zemlji. Sicer pa se za razne predatorje lahko poskrbi tako, da se vzame cvetlični lonček, ki se ga napolni s slamo ali lesnimi oblanci. Lonček se preveže z vrvico, tako da vsebina ne pade ven, ko ga obrnemo na glavo in obesimo. V takšnih posodah si najdejo svoje zavetje mnoge koristne živalice.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|  |