www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Čebele v kompostu

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Razno
Avtor Sporočilo
Kornelija
Level 4 user
Level 4 user

Starost: 60
Horoskop: Kozorog
Kitajski horoskop: Mačka
Pridružen/-a: Čet Maj 2010 19:48

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 8:05 am    Naslov sporočila: čebele v kompostu Odgovori s citatom

Ker moram naprej z kompostom, dok čakam na Vaš odgovor, sem se odločila larve zmetati na en kup na organsko snov. Ampak, sedaj je nov problem: NALETELA SEM NA ČEBELE. Torej, v kompostu imam neko "leglo" čebel, saj tako se mi je zdelo, ko so izletele, po tem ko sem zabila lopato na mesto, kjer sem slišala neko čudno "cvolenje". Mogoče so bile nekaj večje od klasičnih čebel ampak bolj so mi se zdele nekako "obložene". Seveda, nisem jih "študirala" ampak sem hitro odskočila.
Nekjer sem brala, da za žuželke lahko čovek nastavi neko obrnjeno lončeno posodo..Torej, KAJ Z NJIMI? Rada bi jih obdržala v vrtu ampak, tukaj v kompostu pa mi le ni primerno. Kaj lahko z njimi naredim da im le dam novi dom a da mene ob tem ne poškodujejo?
Hvala za odgovor.

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 04, 2011 8:05 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 5:27 pm    Naslov sporočila: Čebele Odgovori s citatom

V kompostu so se verjetno naselile čebele tapecirke. Te po vrtu z različnih rastlin odstrižejo koščke listov s katerimi tapecirajo rove v zemlji. Te čebele običajno gnezdijo v zemlji. Sicer pa se za razne predatorje lahko poskrbi tako, da se vzame cvetlični lonček, ki se ga napolni s slamo ali lesnimi oblanci. Lonček se preveže z vrvico, tako da vsebina ne pade ven, ko ga obrnemo na glavo in obesimo. V takšnih posodah si najdejo svoje zavetje mnoge koristne živalice.

Nazaj na vrh
Kornelija
Level 4 user
Level 4 user

Starost: 60
Horoskop: Kozorog
Kitajski horoskop: Mačka
Pridružen/-a: Čet Maj 2010 19:48

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 07, 2011 5:54 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

In kaj lahko naredim z temi čebelami? Ali se sploh da kaj narediti rezan enostavno izgnati?
Vmes, ko sem premišljevala o teh žuželkah, sem se spomnila, da Vas zaprosim, da bi mogoče dali slike raznih oblik predatorjev. Te, ki so manj znane. Npr, to vemo vsi kako izgleda pikapolonica ampak, verjetno marsikdo drugi tudi ne ve kako izgleda njegov zapredek.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Razno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.0870 seconds, mySQL queries = 28, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 16 page(s) served in previous 5 minutes.