|
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
matejk Level 1 user

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 22:52 Prispevkov: 3
Kraj: Komenda
|
Pozdravljeni.
V teh poletnih dneh se obračam na vas z vprašanjem kako se lahko izognem nadležni "divji" trati, ki se je zarastla v našo nizko okrasno trato okoli hiše. Naj povem, da gre za neke vrste "Pirnico" ali tako nekako ji pravijo na Gorenjskem. Ker ima sorodnik dovoljenje za uporabo fitosanitarnih sredtev, sem resno pomislil, da bi poskušali uporabiti kakšno zadevo v tej smeri.
Namreč, pred 14 dnevi sem skoraj 500 kvadratov travnika v akciji, ki je trajala polovico dneva, populil omenjene nesnage, sedaj pa se pojavljajo že novi šopi te trave. Velik problem je, da je to zadevo težko izkoreniniti poleg zdrave trave, saj so korenine gosto prepletene z zdravo travo in bi človek skoraj polovico travnika ža dobesedno prekopal. :shock:
 Klikni za ogled slike v polni velikosti! |
Želim, da bo to invazivno trato zamorilo s kakšnim škropivom in hkrati ohranilo pri "življenju" drobno okrasno trato.
Okrasno trato smo zasadili v mesecu aprilu in je bila nekje do junija zelo lepa. Trato smo na vsake tri dni tudi zalivali, a v zadnjem vročinskem valu je očitno ta "plavel" oz. divja trava presenetila še mene s to invazivnostjo.
Hvala za nasvet in še naprej vsem skupaj lepo poletje. :)
|
|
|
|
|
 |
Oglasi

|
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 1267
Kraj: slovenija
|
Divja trava je pesjak, ki se vedno pojavi poleti, ko je zelo toplo. Zatiranje pa je zelo težavno, ker ni nobenega herbicida, ki bi učinkovito zatiral pesjak in pustil nepoškodovano okrasno travo. Pesjak bo potrebno enostavno ročno pobrati.
Travo je potrebno redno gnojiti, da je travna ruša gosta, da je zemlja pod rušo hladna in z tem zavira kalitev semen, ki so v tleh.
|
|
|
|
|
 |
|
|  |