|
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
potonka Level 1 user

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 19:28 Prispevkov: 1
Kraj: jagodje
|
Imam večji grm koraldolca , ki pa mi še nikoli ni cvetel , kljub temu , da sem ga celo poletje zalivala z gnojilom.Ker je zelo velik sem ga že mislila posaditi na vrt , vendar nisem prepričana , da bi preživel, kjub temu da živim na obali. Prisim za nasvet saj najbrž nekaj delam zelo narobe.Lep pozdrav
OP : prav tako imam vprašanje za Plumerijo , ki prav tako ni cvetela , kjub temu , da je bila pognojena in celo poletje na soncu.Seveda , pa nisem prepričana če sem naredila prav , da sem postavila kar dve vprašanji , saj sem nova na vašem forumu.Lep pozdrav in vnaprej hvala za odgovor
|
|
|
|
|
 |
Oglasi

|
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 1229
Kraj: slovenija
|
Koraldovec tudi na obali ne bi preživel zime, saj zahteva pozimi temperaturo od 5 do 7 stopinj.
Vzrokov, zakaj ne cveti je lahko več. Kot prvo, je treba iskati vzrok v posodi. Če je posoda majhna, je koreninska gruda tako utesnjena, da je tu lahko krivda. Drugi vzrok je lahko v samem prezimovanju. Ne nazadnje je lahko kriv substrat in tudi gnojilo, s katerim ste ga gnojili.
Spomladi, meseca marca ga poresadite v nekoliko večjo posodo. Substrat naj bo mešanica navadne dobro pognojene vrtne prsti in tovarniško pripravljenega substrata. Takoj po presaditvi ga poškropite po listih in steblih z pripravkom Agrostemin in tekočim listnim gnojilom Foliar. Škropljenje ponovite še dvakrat v 10 dnevnih presledkih. To je pomembno zato, da se rastlina čim hitreje ukorenini in prične z rastjo. Ko bo rastlina začela z rastjo, pa ga pričnite gnojiti z gnojilom Cvetal Kristalin cvet. Gnojilo vsebuje 52 % fosforja, ki je potreben za tvorbo cvetnega nastavka. Ko se pojavijo cvetni nastavki, nadaljujete z tekočim gnojilom za cvetenje.
Plumerija potrebuje visoko temperaturo in visoko zračno vlago. Letos je bilo kar nekajkrat čez poletje zelo hladno. Pazite, da jo prenesete na prosto šele ko se res dobro ogreje. Potem pa velja vse, kot za koraldnik. Prepričan sem, da bo zacvetela. Seveda pa bo cvetja malo, ker je pri nas poletje enostavno prekratko. V njeni domovini je dan daljši, temperatura višja in zračna vlaga zelo visoka. Pri nas pa je vsega le za vzorec.
|
|
|
|
|
 |
|
|  |