www.siljo-planet.net www.ekstrem-fm.com - Online Radio

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
FICUS IYRATA

Bookmark and Share  
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline
Avtor Sporočilo
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 8:29

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 3:26 am    Naslov sporočila: FICUS IYRATA Odgovori s citatom

pred kratkim sem dobila to rastlinico in me zanima kako jo vzdrževati......ali ima rada vlago......kaj pa ficus elastika.......?
v naprej hvala za odgovor :?: :!:

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 3:26 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 16, 2010 8:28 pm    Naslov sporočila: Fikus Odgovori s citatom

Fikus potrebuje svetlo rastišče s temperaturo najmanj 16 stopinj. V kolikor je nižja, je nevaqrnost koreninske gnilobe.
V podstavku ne sme stati voda.
Enkrat mesečno mu je potrebno obrisati liste z vlažno krpo.

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 17, 2010 11:10 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

to vem da ne sme stati v vodi.......ampak zanima me če ima rad bolj vlažno zemljo ali bolj suho...... :?:

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 18, 2010 7:46 pm    Naslov sporočila: Fikus Odgovori s citatom

Zemlja ne sme biti ne premokra in ne presuha.

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 7:58 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

kako pa prenaša toploto.......kajti pozimi imamo v stanovanju zelo toplo.... :?: :?
tam kjer jo imam postavljeno pa še posebaj....??
verjetno ni nič kaj narobe......potrebno jo je verjetno veliko škropiti???

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 02, 2010 4:31 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

katera zemlja mu najbolj ustreza......
nekje sem prebrala da je lahko minimalna temperatura 10.....ali je to res.....
pomagajte mi -enega sem dobila pred kratkim in enega še dobim....... :?: :?: :?:
prosim za bolj podroben opis!

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 1:05 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

ali mi lahko negdo odgovori.....hvala v naprej?!
:?: :?: :?:

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 6:04 pm    Naslov sporočila: Fikus Odgovori s citatom

Lirasti fikus je za razliko od drugih fikusov nekoliko zahtevnejši. Ker je doma iz tropskih predelov hoče imeti visoko zračno vlago in temperaturo. V zimskem času je temperatura lahko med 12 in 16 stopinjami, nižja pa ne. Pa še v tem primeru je potrebno izjemno paziti pri zalivanju.
V poletnem času, v kolikor je centralno ogrevanje pa tudi pozimi pa mu je potrebno nekoliko zvišati zračno vlago. En način je rosenje, drugi pa posoda z vodo, ki jo postavimo v njegovo bližino.
V mladosti ga lahko presajamo vsako pomlad, meseca marca ali aprila v substrat za presajanje. Ko pa je že nekoliko starejši, dodamo substratu vsako leto še malo navadne vrtne zemlje.
Če postane prevelik, ga lahko od marca do avgusta pomladimo. To pomeni, da ga obrežemo in porezane poganjke uporabimo za potaknjence. Ti koreninijo pri temperaturi okrog 24 do 27 stopinj in visoki zračni vlagi. Lahko jih ukoreninimo tudi v vodi.

Nazaj na vrh
rožica73
Level 3 user
Level 3 user

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 7:35 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

imam dva z upanjem da mi bosta uspevala....
hvala za odgovor :!:

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

271 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 34.9629 seconds, mySQL queries = 35, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.1.33-community, php version = 5.2.9, zend version = 2.2.0

Server Load: 2 page(s) served in previous 5 minutes.