www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Fikus gumovec

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline
Avtor Sporočilo
Marjeta
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Tor Jul 2010 8:41

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:19 am    Naslov sporočila: Fikus gumovec Odgovori s citatom

Pred enim tednom sem dobila v oskrbo fikus gumovec (Ficus elastica "Doescheri") s povsem povešenimi listi in nagubanim steblom. Razlog za tako stanje ni bilo premalo zalivanja ampak gnile korenine. Potegnila sem ga iz lončka in odstranila vso zemljo ter ga z ostrim nožem odrezala 2 cm nad koreninami (tam steblo ni bilo več gnilo). Potem sem ga prerezala še približno na sredini stebla.

Image 1212

Večkrat sem dobro sprala bel mleček, ki je tekel iz odrezanih delov in potem vsak del posebej postavila v plastenko napolnjeno z vodo. Vsak dan posebej sem jima rosila liste in po nekaj dnevih sta že pokazala prve znake življenja – listi niso bili več povešeni.

Image 1213

Po enem tednu odrezana dela fikusa izgledata takole:

Image 1214 Image 1215

Bele pike so očiten znak, da bodo v parih dneh prav na tem mestu zrasle nove korenine. Zanimivo je, da ima zgornji odrezani del bistveno več koreninskih osnov in vse so po spodnji odrezani ploskvi, spodnji del pa jih ima manj in se nahajajo tudi po steblu. Kakorkoli – očitno je reševanje fikusa uspelo 

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 26, 2010 10:19 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

932 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 0.8784 seconds, mySQL queries = 26, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 64 page(s) served in previous 5 minutes.