www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Kaj se dogaja z mojo travo ?!

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Rastlinske bolezni
Avtor Sporočilo
libameta
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Tor Maj 2009 18:26
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 8:17 pm    Naslov sporočila: Kaj se dogaja z mojo travo ?! Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
kot sem zapisal se sprašujem kaj se dogaja z mojo travo ? Pred enim mesecem sem travo pognojil z gnojilom 24/8/5 ( z ročnim trosilnikom ) , poškropil z pripravkom bravo + switch ( zaradi snežne plesni ki je nastala preko zime ) in z novim semenom dosejal mesta , kjer je bila trava uničena zaradi snežne plesni. Sedaj pa so se začeli pojavljati nekakšni kolobarji , kjer trava bolj bujno raste kot na ostali travi. Prosim za odgovor in morebitni nasvet kaj lahko naredim. (prilagam sliko)

Lp Dare
Image 1131

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 8:17 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 03, 2010 9:01 pm    Naslov sporočila: Trata Odgovori s citatom

Verjetno je na posameznih mestih padlo več gnojila, zaradi česar tam trava bolj bujno raste. Ker je gnojilo vsebovalo veliko dušika, se bo ta kmalu porabil, zato bo verjetno po dvah košnjah trata izgledasla boljše. Do takrat pa si lahko pomagaš tako, da slabo rastočo travo poškropiš s pripravkom Agrostemin in tekočim listnim gnojilom Foliar. Škropljenje ponovi po 10 dneh, pa bo slabo rastoča trava pognala bujneje in ne bo več tako neenakomerne rasti.
V kolikor pa so tla zelo težka in slabo zračna, pa je bujna rast trave trave tam, kjer so bila tla zrahljana. V tem primeru bi veljalo trato dobro prezračiti in ji dodati kremenčevega peska.

Nazaj na vrh
libameta
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Tor Maj 2009 18:26
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 04, 2010 6:20 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.

Lp Dare

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Rastlinske bolezni Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.1297 seconds, mySQL queries = 28, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 4 page(s) served in previous 5 minutes.