|
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
libameta Level 1 user

Pridružen/-a: Tor Maj 2009 18:26 Prispevkov: 7
Kraj: Trzin
|
Pozdravljeni,
kot sem zapisal se sprašujem kaj se dogaja z mojo travo ? Pred enim mesecem sem travo pognojil z gnojilom 24/8/5 ( z ročnim trosilnikom ) , poškropil z pripravkom bravo + switch ( zaradi snežne plesni ki je nastala preko zime ) in z novim semenom dosejal mesta , kjer je bila trava uničena zaradi snežne plesni. Sedaj pa so se začeli pojavljati nekakšni kolobarji , kjer trava bolj bujno raste kot na ostali travi. Prosim za odgovor in morebitni nasvet kaj lahko naredim. (prilagam sliko)
Lp Dare
|
|
|
|
|
 |
Oglasi

|
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 1267
Kraj: slovenija
|
Verjetno je na posameznih mestih padlo več gnojila, zaradi česar tam trava bolj bujno raste. Ker je gnojilo vsebovalo veliko dušika, se bo ta kmalu porabil, zato bo verjetno po dvah košnjah trata izgledasla boljše. Do takrat pa si lahko pomagaš tako, da slabo rastočo travo poškropiš s pripravkom Agrostemin in tekočim listnim gnojilom Foliar. Škropljenje ponovi po 10 dneh, pa bo slabo rastoča trava pognala bujneje in ne bo več tako neenakomerne rasti.
V kolikor pa so tla zelo težka in slabo zračna, pa je bujna rast trave trave tam, kjer so bila tla zrahljana. V tem primeru bi veljalo trato dobro prezračiti in ji dodati kremenčevega peska.
|
|
|
|
|
 |
libameta Level 1 user

Pridružen/-a: Tor Maj 2009 18:26 Prispevkov: 7
Kraj: Trzin
|
Hvala za odgovor.
Lp Dare