www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Krizanteme

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Razno
Avtor Sporočilo
MAJDA
Gost

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 6:33 am    Naslov sporočila: krizanteme Odgovori s citatom

Zanima me, kdaj je pravi čas za znižanje stebel krizantemam.
Kje se dobi sredstvo (katero?) za omejevanje rasti tem rastlinam?
Slišala sem tudi za možnost dodajanja majhne količine žganja v vodo za zalivanje, kar naj bi podobno delovalo. Ali to drži? Za katere rastline. Moje krizanteme vsako leto zrastejo zelo visoke.
LP Majda

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 6:33 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 7:55 pm    Naslov sporočila: Zaviralni hormoni Odgovori s citatom

Gojitelji krizantem si v tujini nabavijo zaviralne hormone, ker jih pri nas ni na voljo. Večina jih kupuje v Holandiji v specializiranih trgovinah.
Višina krizantem pa je odvisna tudi od sajenja. Če jih posadimo zelo zgodaj, bodo zrastle višje. Nekateri jih posadijo že maja in te do jeseni dobesedno podivjajo.Sicer pa njihovo cvetenje regulira dolga noč in kratek dan. Vrtnarji krizanteme v ta namen zatemnjujejo.
Višina pa je odvisna tudi od posameznih sort. Nekatere zrastejo zelo visoke.

Nazaj na vrh
MAJDA
Gost

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 03, 2009 5:52 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Kaj pa menite o žganju?
S kasnejšim sajenjem mislite potaknjence?
Jaz shranjujem stare rastline, jih pa potem porežem, samo nisem sigurna, kdaj je pravi čas.
LP

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 03, 2009 6:16 pm    Naslov sporočila: Krizanteme Odgovori s citatom

Večina današnjih krizantem je takšnih, da je jih posadi konec meseca junija ali celo v začetku junija. Nato pa odvisno od sorte, ko se dobro ukoreninijo, zatemni, da se jim podaljša noč in skrajša dan.
O alkoholu pa niti slučajno ne razmišljam.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Razno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.1380 seconds, mySQL queries = 29, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 17 page(s) served in previous 5 minutes.