www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Milijon zvončki

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Okenske in balkonske rastline
Avtor Sporočilo
su3
Level 1 user
Level 1 user

Starost: 33
Horoskop: Devica
Kitajski horoskop: Konj
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 16:18

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 4:37 pm    Naslov sporočila: Milijon zvončki Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
mene pa zanima kakšna je nega teh rastlin,
imeli smo jih že,vendar na balkonu niso uspevali kakor bi bilo treba, oziroma sploh niso,pretegnjena stebla,zelo malo cvetov,
lani pa nekaj čisto drugega, cvet pri cvetu,za razliko od prejšnjega leta so bili nekoliko manj izpostavljeni direktni sončni svetlobi.

Za kakeršnokoli informacijo se zahvaljujem

lp

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 4:37 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 8:22 pm    Naslov sporočila: Milijon zvončkov Odgovori s citatom

Milijon zvončkov je rastlina sorodna s petunijo ali surfinijo. Za uspešno vzgojo je potrebno rastlino posaditi v ustrezno prst, ki mora biti kisle reakcije. Rastlino pa je potrerbno tudi redno dognojevati z gnojili za surfinije.
Najlepše uspevajo na polnem soncu, ob rednem zalivanju. V kolikor pa je prst neustrezna, potem slabo rastejo, listi pa so bledi. Takšne rastline slabo cvetijo ali pa sploh ne. Razen tega pa se v takšnih primerih zelo rada pojavi tudi koreninska gniloba.
Če hočete imeti lepe rastline, potem jih posadite v substrat za surfinije. Zalijte jih proti koreninski gnilobi z pripravkoma Previcur in Octave in poškropite po listih z pripravkom Agrostemin in tekočim listnim gnojilom Foliar. Škropljenje ponovite čez teden dni. To slednje je zato, da se rastline hitro ukoreninijo in hitro prično z rastjo in cvetenjem.
Če rastline dobro nastavljajo cvetni nastavek, jih v tedenskih presledkih dognojujete s tekočim gnojilom Cvetal za surfinije. V kolikor pa cvetijo slabo, pa jih dvakrat zalijete z gnojilom Cvetal kristalin cvet, nato pa zopet nadaljujete s tekočim gnojilom za surfinije.
Pozorni bodite na to, da nikoli ne zalivate rastlin v vročini, to je opoldne ali zvečer, ko so razgrete od vročega sonca. Zalijte jih zjutraj, ko so tako rastline, kot voda hladne. Nikoli tudi ne gnojite suhih rastlin, ki mogoče celo kažejo znake venenja. V takšnem primeru jih najprej zalijte z vodo, čez kakšno uro ali dve pa z gnojilom.
Image 705 Image 706 Image 707

Nazaj na vrh
su3
Level 1 user
Level 1 user

Starost: 33
Horoskop: Devica
Kitajski horoskop: Konj
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 16:18

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 9:40 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Najprej hvala za odgovor,
sedaj mi je jasno kje se je zgodila napaka pri gojenju,
prvič smo zvončke posadili v navadno prst za lončnice, drugič pa v prst za sulfinije,istočasno sem namreč imela tudi sulfinije in oboje je lepo uspevalo,
zalivala sem zgodaj zjutraj in zvečer,gnojila z gnojilom za sulfinije,
še ena malenkost me zanima,v trgovini kjer sem rožice kupila,so mi rekli,
naj jih gnojim tudi z železom,tega nisem prakticirala, zanima me kako je s tem gnojilom(železo)?

lp

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 5:12 pm    Naslov sporočila: Dodajanje železa Odgovori s citatom

Surfinije in milijon zvončkov običajno ne zahtevata posebnega gnojenja z železom, če smo jih zalivali vse skozi z mehko vodo. Do pomanjkanja železa pride namreč skoraj vedno le na videz. To pomeni, da je železa v tleh dovolj, le zalivanje z trdo vodo ali sajenje v substrat ki ni kisle reakcije, železo blokira. Gnojilo Cvetal za surfinije vsebuje železo, kar pomeni, da ga je normalnih razmerah dovolj. V kolikor pa pride do rumenenja oziroma bledenja listov, takrat nemudoma zalijemo ali poškropimo z gnojilom Foliar železo. Naslednji listi bodo zopet lepo zeleni.
V kolikor pa bi ga uporabljali po nepotrebnem, bi začelo primanjkovati kakšnega drugega mikroelementa, ker bi bilo železa v tleh kar naenkrat preveč.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Okenske in balkonske rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

932 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 2.7796 seconds, mySQL queries = 135, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 48 page(s) served in previous 5 minutes.