www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Mlada lipa

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Razno
Avtor Sporočilo
nadka
Level 1 user
Level 1 user

Starost: 64
Horoskop: Vodnar
Kitajski horoskop: Prašič
Pridružen/-a: Tor Mar 2009 10:23

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2009 4:16 pm    Naslov sporočila: mlada lipa Odgovori s citatom

Pred hiso imamo zelo zelo staro lipo, zacele so se susiti veje, smo jo skrajsali za cca 2 metra in ugotovili, da je deblo po vsej dolzini votlo.
Zal jo moramo odstraniti. Na isto mesto bi zeleli posaditi drugo, mlado lipo.
Nekaj deset metrov vstran imamo moznost dobiti mlado lipo. Na razpolago sta dve in sicer ima ena premer 8 cm, druga pa 15. Ne vem, koliko sta stari, zato vam dajem taksen podatek.
Prosim pomagajte mi z nasvetom, katera bi bila bolj primerna za presaditev in kdaj je najbolj primeren cas.
Mogoce mi lahko pomagate se s kaksnimi dodatnimi nasveti, zakar vam bom zelo hvalezna.

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2009 4:16 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 08, 2009 5:34 pm    Naslov sporočila: Lipa Odgovori s citatom

Lipa, ki ima votlo deblo še vedno ni za odstraniti. Če se jo dobro obreže in po možnosti očisti kar je suhega, lahko raste še leta. Pomembno je, da se v deblo zavrta luknjo, da bo voda, ki se v notranjosti nabira lahko odtekla.
Če pa jo kljub temu odstranite, potem bi bilo treba skopati čim več ostankov stare lipe. Skopati veliko jamo in jo zasuti z drugo svežo zemljo. Če jo boste posadili na mesto, kjer je lipa rastla, ne bo nič z njo. Vsaka rastlina namreč v zemljo pušča določene toksine, ki so za isto vrsto škodljivi.
Novo lipo bi lahko posadili v jeseni, po prvem novembru, ko odpade listje.

Nazaj na vrh
nadka
Level 1 user
Level 1 user

Starost: 64
Horoskop: Vodnar
Kitajski horoskop: Prašič
Pridružen/-a: Tor Mar 2009 10:23

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2011 10:28 am    Naslov sporočila: mlada lipa Odgovori s citatom

Spostovani gospod Slavko, mi je kar malo nerodno, da se vam dve leti nisem zahvalila za vas nasvet, kako resiti naso votlo lipo.... naredili smo tocno tako kot ste svetova. Na vrhu posevno odrezali do zadnjih spodnjih vej, naredili kapo /kar iz "dahpape"... lepo vse zascitili, cisto pri tleh zvrtali s por masino z debelim svedrom okrog in okrog luknje in jo s strahom opazovali.... vsi sosedje in vascani so se mi smejali.... in danes, po dveh letih je ona nas ponos, nasa lepoticka, pognala je nove veje, lepa kosata "krosnja", hahaha....ja, vsaka stvar rabi svoj cas, drugo leto bo ze imela pravo veliko lepo krosnjo. Zal mi je, da ne znam slike nastavit, se pa potrudim in vam jo posljem....
Zelim vam vse lepo.... se enkrat iskrena hvala....

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 26, 2011 3:12 pm    Naslov sporočila: Lipa Odgovori s citatom

Me veseli, da sva ohranila pri življenju drevo, pa če prav samo eno. Več ko nas bo takšnih, ki ne bomo samo sekali in žagali, lepše nam bo.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Razno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.1170 seconds, mySQL queries = 32, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 8 page(s) served in previous 5 minutes.