www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Pilea cadierei - "Aluminčica"

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline
Avtor Sporočilo
Marjeta
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Tor Jul 2010 8:41

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 1:10 pm    Naslov sporočila: Pilea cadierei - "Aluminčica" Odgovori s citatom

Še eno zanimivo in zelo lepo zeleno rastlino imam doma. Na internetu sem poiskala njeno ime in ga tudi našla - gre za vrsto Pilea cadieri. Na slovenskih straneh interneta je nisem našla, zato tudi ne vem, če ima slovensko ime. V angleščini jo imenujo Aluminium plant in ker je ljubka in nežna sem si jo drznila posloveniti v Aluminčico :) Listi so pisani - temnozeleni z aluminijasto sivimi lisami. Najbolj ji ugaja rahla vlažna zemlja in zasenčeno mesto na okenski polici. Moje so poleti zunaj na balkonu, pa jim očitno kar ustreza. Tudi razmnožuje se rada, saj se praktično vsak stebelni podtaknjenec v kozarcu vode hitro ukorenini. Tale na sliki je še mladiček, z malo truda boste kmalu imeli na polici pravi mini pragozd. Priporočam :)
Image 1207
Image 1208

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 19, 2010 1:10 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Sobne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 0.9565 seconds, mySQL queries = 29, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 12 page(s) served in previous 5 minutes.