www.siljo-planet.net www.ekstrem-fm.com - Online Radio

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Pilirano seme

Bookmark and Share  
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Okenske in balkonske rastline
Avtor Sporočilo
Vladka
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 14:19

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2010 8:58 am    Naslov sporočila: Pilirano seme Odgovori s citatom

Spoštovani!

Prijateljica mi je iz tujina prinesla semena petunij in pelargonij, neke posebne nove vrste, pilirano seme, torej v obliki "tablet". Pravzaprav niso tablete, temveč drobne kroglice. Posejala sem jih posamično v lončke in postavila v ne pretopel prostor (okoli 18 stopinj). Petunije še do danes niso vzklile (po štirih tednih), pelargonije so vzklile že po dveh tednih, vendar so medtem že propadle. Nisem preveč zalivala. So se pa čez čas pojavile drobne bele živalice, ki neprestano lezejo iz zemlje, dolge milimeter in zelo tanke. Če jih poškropim z vodo, poskakujejo (niso uši). Najprej sem mislila, da je kriva zemlja (Valentin za presajanje rož). Pa sem v isto zemljo presadila nekaj drugih rož in posejala paprike, pa se te živalice tam niso pojavile. Minila sta že dva tedna. Zanima me, ali morda pilirana semena niso vzklila oz. so kalčki propadli zaradi teh živalic?

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2010 8:58 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 12, 2010 8:10 pm    Naslov sporočila: Pilirano seme Odgovori s citatom

Pilirano ali obloženo seme je posebej obdelano seme, kateremu je potem dodana hrana in običajno tudi ustrezen insekticid, ki seme varuje pred morebitnimi škodljivci. Drobne živalice, ki skačejo so verjetno kočiči. Ti so bili verjetno v zemlji, saj v ali na piliranem semenu ne morejo obstati. Kljub rednemu zalivanju je običajno tako, da je skoraj vsaka kaplja vode preveč, ker seme dokler ne vskali in prično rastline rasti, ne porabi nobene vlage.
Seme petunij bi po enem mesecu moralo že skaliti.
Substrat Valentin na žalost ni neka kvaliteta, kar dokazuje tudi njegova cena.
Substrat za setev je vedno potrebno ali prepariti ali pa sterilizirati s pripravkoma Previcur in Octave.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Okenske in balkonske rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

264 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 0.9418 seconds, mySQL queries = 25, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.1.33-community, php version = 5.2.9, zend version = 2.2.0

Server Load: 9 page(s) served in previous 5 minutes.