|
|
| Avtor |
Sporočilo |
rožica73 Level 3 user

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 8:29 Prispevkov: 44
|
zanima me kar se da o tej rastlini......mi lahko negdo pomaga.....
hvala v naprej :?: :!: :cry:
|
|
|
|
|
 |
Oglasi

|
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 1267
Kraj: slovenija
|
Poliscija je doma v Maleziji, kjer je lahko grm ali celo manjše drevo. To pomeni, da potrebuje tudi v primeru, ko jo vzgajamo v sobi, toplo rastišče. Termperatura mora biti najmanj 20 stopinj. V zimskem času je lahko temperatura za 3-4 stopinje nižja. Rastlina se lepo razvija, če ima visoko zračno vlago. zato jo je priporočljivo redno rositi z mehko vodo.
|
|
|
|
|
 |
rožica73 Level 3 user

|
hvala za odgovor sem ga res potrebovala........
se pravi da ima rada vlago in toplo rastišče......
kaj pa glede svetlobe-ali je mora imeti veliko? :?: :?: :?:
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

|
Vsem rastlinam je svetloba nujno potrebna. Če jo ni dovolj, so njihovi poganjki dolgi in tanki. Po domače pravimo takšnim rastlinam, da so pretegnjene.
|
|
|
|
|
 |
rožica73 Level 3 user

|
to vem.....ampak nekatere rastline se zadovoljijo tudi z manj svetlobe.....zato sem tudi vprašala..... :!:
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

|
Razumevanje rastlinskih potreb po svetlobi je v večini primerov popolnoma napačno. Saj večina misli, da je soba svetla, pa ni tako. Na okenski polici je le 50% tiste svetlobe, ki je zunaj. Rastlina pa ima v naravi tisto, ki je zunaj. Meter od okna je za večino rastlin premalo svetlobe.
Naslednja težava pa je, da je v sobi toplo in suho, kar vse negativno vpliva na rast rastlin. V naravi je v času opoldanske vročine vlaga nižja, kot ponoči, ko je temperatura padla. V sobi pa je čez ves dan toplo in suho.
|
|
|
|
|
 |
|