|
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
Kornelija Level 4 user

Starost: 60 Horoskop:  Kitajski horoskop:  Pridružen/-a: Čet Maj 2010 19:48 Prispevkov: 63
|
Pozravljeni!
Pred leti sem zraven že obstoječega grma rododendrona posadila novi, seveda majhni rododendron. In, kot je vidno, to je bila huda napaka, namreč, ta novi je ostal majhen, zakreneli vsa ta leta.
Razmišljala sem, da bi ga presadila ampak dejansko ne vem ali je to sploh smisleno in mogoče. Namreč, med stebli rastlin ni kaj več kot 1 m. razdalje. To pomeni, da so jima korenine verjetno izprepletene.
Zaradi tega prvo vprašanje je, ali se v takšnih pogojih sploh lotiti takšnega podhvata ne da bi poškodovala ta večji in lepo razviti grm.
Če pa je možno, po tem kdaj in kako to speljati (koliko luknjo treba izkopati in na kaj še treba biti pozoren).
Hvala za odgovor
|
|
|
|
|
 |
Oglasi

|
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 1267
Kraj: slovenija
|
Za presajanje rododendrona je sedaj že malo pozno, zato vam predlagam, da poizkusite sledeče. Najprej ga pognojite s Cvetal specialnim gnojilom za rododendrone. Nato gnojilo rahlo zagrebete v zemljo, da se čim hitreje spere do korenin. Nato pa ga vsaj 3 krat poškropite po listih s pripravkom Agrostemin in tekočim listnim gnojilom Foliar. Prepričan sem, da bo rastlina pričela z rastjo.
|
|
|
|
|
 |
|
|  |