|
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
slavko Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 1229
Kraj: slovenija
|
Zračenje stanovanja je v teh zimskih dneh za rastline nevarno. Saj se sami niti ne zavedamo, da je dovolj, da za trenutek odpremo okno, da hladen zrak oplazi naše rastline in prehlad je tu. Seveda rastline na prehlad reagirajo drugače, kot ljudje. Ljudje dobimo nahod, rastline pa zaradi prehladaditve odvržejo liste.
Letos so odvrgle liste mnoge božične zvezde. Podobno se dogaja pri žarkocvetnem mlečku, ki izredno hitro odreagira.
V takšnem primeru moramo v nadaljevanju rastline zalivati nekoliko manj, da ne bomo sami z zalivanjem povzročili še koreninsko gnilobo.
|
|
|
|
|
 |
Oglasi

|
|
|
|
|
|
 |
barbika Level 3 user

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 15:27 Prispevkov: 43
|
Moja aralija je tudi odvrgla veliko listov. Najprej so porumeneli, nato pa so listi odpadli. Mislim, da sem jo prehladila, ko sem jo čez leto imela na severni strani balkona, v jeseni sem jo pa prepozno preselila na hladnejši hodnik. Do sedaj mi je lepo uspevala,razen, da jo je kapar pogosteje napadal, ko sem jo imela čez zimo na sobni temperaturi. A jo naj dam tudi sedaj na sobno temperaturo?
|
|
|
|
|
 |
slavko Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 1229
Kraj: slovenija
|
Glede na to da je sedaj dan še zelo kratek, je boljše, če ostane še nekaj časa tam, kjer je. Saj če jo prenesete nas toplo, bo začela z rastjo. Ker pa ni dovolj svetlobe, bodo presledki med listi veliki, sami listi pa majhni. Razen tega rastline nimajo rade prav velikih sprememb.
|
|
|
|
|
 |
|
|  |