www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Timijan in timol

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Vrtne rastline
Avtor Sporočilo
genas
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Čet Apr 2010 16:53

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2011 1:05 pm    Naslov sporočila: Timijan in timol Odgovori s citatom

Timijanov je več vrst. Poznam vrtni timijan in divji timijan (Velika planina, Istra, Dalmacija).

A kdo zagotovo ve, kateri od teh ima teoretično več timola. Kot najdem na NET-u, bi naj bil to vrtni timijan. Ampak divji timijan (plazeči, ne grmičasti) iz Istre ali Dalmacije ima veliko močnejšo aromo, takomočno, da n.pr. za čaj sploh ni uporaben. A to pomeni, da ima več timola?

Imam stalno rahlo vneto grlo. Do sedaj sem to reševal z žajbljevimi tabletami, a so jih zgleda umaknili iz prodaje. Zato bi rad naredil timijanovo tinkturo iz sorte timijana z največ timola.

Hvala in LP

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2011 1:05 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
matoks1
Level 1 user
Level 1 user

Starost: 30
Horoskop: Strelec
Kitajski horoskop: Petelin
Pridružen/-a: Čet Sep 2010 9:53
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 25, 2011 4:56 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

pomoje ima divji timjan več timola, jaz imam sicer eno sorto timijana ki je star 200 let najdla ga je moja pranona na robu njive, je grmičast in zelo dobro prezimen. glede vnetega grla pa si jaz delam iz žajblja (listov) tole: karameliziram cuker prelijem z mlekom zavrem in nekje v 3 dc mleka dam 2-3 žajbljeve liste in mi pomaga. probaj to je dobro tudi za bronhitis.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Vrtne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 0.9251 seconds, mySQL queries = 27, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 11 page(s) served in previous 5 minutes.