www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Trava (spet slabo) raste

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Vrtne rastline
Avtor Sporočilo
Bananaman
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Tor Feb 2010 13:11

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 6:10 pm    Naslov sporočila: Trava (spet slabo) raste Odgovori s citatom

Tale tema je nadaljevanje tiste, ki sem jo začel 2. februarja letos (Trava ne raste). Najprej bi se zahvalil g. Zgoncu za izčrpen strokovni odgovor, ki sem ga tudi dosledno upošteval.

Aprila sem prekopal celotno travno površino, izmeril pH zemlje in ga uravnal z apnenčastim preparatom na 6.5, celotno površino pognojil z organskim gnojilom za trate ter zasejal s travno mešanico za senčne lege. Po 2 - 3 tednih je trava začela kar dobro rasti in ozelenela celotno vrtno površino precej enakomerno. Ko je trava že nekoliko zrasla, sem jo pognojil (zalil še s FOLIARJEM in Agrosteminom), kot je bilo priporočeno. Prvič sem travo pokosil (ne na kratko) sredi junija. Do takrat oz. do začetka julija je bilo vse v redu.

Potem pa:

zaradi visokih temperatur sem vrt izdatno zalival vsak večer. Začel sem opažati, da trava spet slabo raste zlasti ob straneh vrta (za lažjo predstavo pripenjam fotografijo celega vrta) zlasti v neposredni bližini dveh visokih grmov (ne vem jim imena, so pa zelo pogoste grmovnice - listi oz. stanje trave v bližini teh grmov je na drugih dveh slikah). Stanje ni zadovoljivo, ampak preprosto ne vem več, kaj storiti. Ali korenine teh grmov kaj izločajo, kar zavira ali preprečuje rast trave ?

Imate morda kakšno idejo ? Res ne bi rad naslednjo pomlad ali jeseni ponovno prekopal celega vrta, ne da bi vedel za prave vzroke problema.

Image 1189
Image 1190
Image 1191

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 25, 2010 6:10 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 31, 2010 6:41 pm    Naslov sporočila: Trata Odgovori s citatom

Trava letos slabo raste, ker je bila najprej huda suša in vročina, kakršne že dolgo ni bilo. Kdor ni trate dovolj intenzivno zalival, ima sedaj zelo malo trave, zato pa toliko več travnatih in širokolistnih plevelov. Kdor pa je trato pogosto zalival, pa ni veliko na boljšem, ker trava slabo raste, zaradi pomanjkanja hranil. Saj je zalivanje spralo hranila proč od korenin. Zato je potrebno trato zopet pognojiti. In ker so se temperature spustile, dež pa je dobro namočil tla, bo trava zopet začela z rastjo. Seveda bi bilo priporočljivo trato ponovno poškropiti z Agrosteminom in tekočim listnim gnojilom Foliar, ki je najhitrejša rešitev tako pri suši, kot pri pomanjkanju hrane.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Vrtne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

933 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.1092 seconds, mySQL queries = 30, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 171 page(s) served in previous 5 minutes.