www.siljo-planet.net www.ekstrem-fm.com - Online Radio

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Visok fižol

Bookmark and Share  
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Vrtne rastline
Avtor Sporočilo
vodar
Level 1 user
Level 1 user

Pridružen/-a: Čet Jul 2010 13:59

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2010 2:26 pm    Naslov sporočila: visok fižol Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

sem nov na forumu, pa ob prebiranju nisem zasledil kaj veliko vrtnarskih nasvetov, zato ne vem, če mi boste odgovorili.

Imam nekja prekel visokega fižola, srednje pozna sorta.
V začetku je lepo vzklil, se ovija, pa še ne cveti. Pojavile so se tudi uši, ki pa jih zatiram s škropljenjem. Že pred kar nekaj časa sem fižol poškropil s koprivin pripravkom, pa tudi izdatno zalil s koprivnim gnojilom.
Fižol pogosto zalivam, pa tudi rahljam zemljo. Je precej peščena.
Sedaj pa se je začel sušiti, oz. spodnji listi rumenijo in potem odpadejo, to sušenje pa se seli navzgor.Pri zalivanju pazim, da ne škropim po listih.

Ali je možno, da mu primanjkuje magnezija- kupil sem foliar magnezij, vendar se bojim kar tako škropiti po listih, da ne bo še slabše.

Kaj mi svetujete.

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2010 2:26 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 6:35 pm    Naslov sporočila: fižol Odgovori s citatom

Peščena tla so v deževnem letu krasna, ker voda lahko odteče. V tako vročem in suhem letu, kot je letošnje, pa so peščena tla prava katastrofa. Vendar niso tla edini problem. Zalivanje z namočenimi koprivami je idealno za ljudi, ki imajo veliko časa in zamašen nos. Saj prevrelka pošteno smrdi, efekt pa je bujna rast. Fižol potrebuje za tvorbo cvetnega nastavka fosfor, ki ga koprive nimajo.
Varstvo in prehrana rastlin sta za rastline vsaj tako pomembni, kot je prehrana in zdravstveno varstvo za ljudi in živali. In čas bi že bil, da spoznamo rastline za sebi in živalim enakovredne prebivalce. Ko bomo enkrat to razumeli, ne bomo več delali neumnosti.
Letos z pridelkom fižola najbrž ne bo nič. Drugo leto pa pošteno pognojite gredo in zatirajte uši z ustreznim insekticidom, pa boste imeli vsega pridelka dovolj.

Nazaj na vrh
vodar
Level 1 user
Level 1 user

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 10:23 am    Naslov sporočila: visok fižol Odgovori s citatom

Spoštovani g. Slavko,
pa mi prosim vseeno pomagajte: kako naj rešim pridelek fižola., da bo zacvetel? Ali naj moćnio zalivam, kakšno gnojilo naj dodam, da bo vsebovalo fosfor?
Ali foliarnega magnezija potem nima smisla dodajati?

Nazadnje urejal/a vodar Pon Jul 19, 2010 10:27 am; skupaj popravljeno 1 krat

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 19, 2010 8:02 pm    Naslov sporočila: Fižol Odgovori s citatom

Glede na izredno vročino in sušo je veliko vprašanje, koliko se bo dalo pomagati rastlinam. Poizkusiti pa velja vse eno. Najprej ga je treba zaliti z vodo, v kolikor zadnje dni bilo dežja. Nato pa bi ga zalil samo po tleh, ne da se zmoči liste s kristaličnim gnojilom Kristalin cvet. Po listih pa bi ga poškropil s pripravkom Agrostemin in tekočim gnojilom Foliar PK. Škropljenje je priporočljivo ponoviti čez 7 - 10 dni vsaj še enkrat. Po tem bi fižol moral zacveteti.

Nazaj na vrh
vodar
Level 1 user
Level 1 user

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2010 8:24 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Najlepša hvala, bom poročal, kako se bo izteklo.
lep dan

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Vrtne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

271 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 39.7076 seconds, mySQL queries = 31, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.1.33-community, php version = 5.2.9, zend version = 2.2.0

Server Load: 3 page(s) served in previous 5 minutes.