www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
VZGOJA SADIK ZELENJAVE

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Vrtne rastline
Avtor Sporočilo
aleksandar72
Level 1 user
Level 1 user

Starost: 39
Horoskop: Strelec
Kitajski horoskop: Podgana
Pridružen/-a: Pon Jan 2009 15:42

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 7:43 pm    Naslov sporočila: VZGOJA SADIK ZELENJAVE Odgovori s citatom

Spoštovani !

Zanima me če mi da kdo čimveč informacij okrog vzgoje sadik zelenjave! Prebral sem kar nekaj literature! Zanima pa me naslednje Uporabil bom Klasmanov CONTAINER SUPSTRAT, ali je ta supstrat že pognojen oziroma ali mu je potrebno dodat gnojilo in katero? Ali je bolje najprej seme posejat in nato pikirat v stiropor plošče ali je bolje sejati direktno? Sadike bom uzgajal za nadalno prodajo in to v kar veliki količini! Hvala za vsako informacijo in nasvet ki se nanaša na vzgojo sadik

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 23, 2009 7:43 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 1:02 pm    Naslov sporočila: Sejanje zelenjave Odgovori s citatom

Profesionalni substrati običajno ne vsebujejo hranilnih snovi. Saj jih dodaja po potrebi vrtnar sam.
Kar se tiče same setve pa je tako, da tuje velike firme, ki se bavijo z sejanjem delajo vse avtomatizirano. Tam sejejo strojno, za kar imajo natančne sejalnice z ustrezno opremo. Strojno tudi prebirajo rastline, da so potem v istem platoju vse enake, izenačene rasti. V domačem okolju pa se dela še vedno po starem. To pomeni, da seme posejete, nato pa ga pikirate. Seme bo hitreje skalilo, če ga porosite z Agrosteminom. Po pikiranju ponovno poškropite z Agrosteminom, kateremu pa že lahko dodaste tudi tekoče listno gnojilo Foliar. Po 10 do 14 dnevih tretiranje ponovite. Tako vzgojene rastline bodo hitreje zrasle, pa tudi njihov koreninski sistem bo močnejši, zato bodo manj trpele pri presajanju. Pri prodaji le teh nadaljnim kupcem, pa jim svetujte, naj sadike takoj po sajenju zalijejo z vodo, nato pa poškropijo z Agrosteminom in tekočim listnim gnojilom Foliar. Njihov pridelek bo večji in zgodnejši.
Sicer pa se pri nas vse manj seje in vse več sadi. Saj našim vrtnarjem v vse večji meri preskrbijo sadike zastopniki tujih firm, ki se bavijo samo s sejanjem najrazličnejših vrst zelenjave.

Nazaj na vrh
su3
Level 1 user
Level 1 user

Starost: 33
Horoskop: Devica
Kitajski horoskop: Konj
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 16:18

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 09, 2009 6:44 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
posjala sem semena kot zgoraj napisano, sedaj me pa zanima koliko naj zalivam ta semena?

lp

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 09, 2009 7:07 pm    Naslov sporočila: Zalivanje sejančkov Odgovori s citatom

Seme skali samo, če je substrat vse skozi rahlo vlažen. Zato je potrebno redno zalivanje. Seveda mora biti voda za zalivanje ustrezno ogreta, da se mlade rastlinice ne prehladijo.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Vrtne rastline Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

933 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.1166 seconds, mySQL queries = 29, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 81 page(s) served in previous 5 minutes.