www.siljo-planet.net www.ArteLin.si

Portal
Domov Forum Button3 Tvoj Profil Button5 Išči Člani Zasebna Sporočila Prijava Registriraj se

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.slavko-zgonec.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Zakonske zadeve

www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Razno
Avtor Sporočilo
Kornelija
Level 4 user
Level 4 user

Starost: 60
Horoskop: Kozorog
Kitajski horoskop: Mačka
Pridružen/-a: Čet Maj 2010 19:48

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2011 5:23 am    Naslov sporočila: zakonske zadeve Odgovori s citatom

Spoštovani gospod Zgonec!
Od mojega "skalnjaka" ne bo nič, ker za njega iščejo neopravičeno veliko denarja. Sedaj so problem zakonski predpisi. Vi boste verjetno vedli, če drugo ne, pa to, na koga naj se obrnem. Namreč: našla sem po čudovito ugodni ceni eno novo in eno super obnovljeno hiško --zidanco. Ampak--berem in slišim....in daje mi misliti! Namreč, gre za vinogradniško območje pri Žužemberku. Na papirjih je dovoljenje in upisano kot "hiša za spravljanje pridelka" in da bi lahko dobil dovolenje, je lastnik in poduzetnik mogel na parceli zasaditi toliko in toliko sadik (jablane)--z tem, da jaz to lahko sedaj podrem, saj je šlo samo zaradi pogoja za dovoljenje. Ali res lahko?
Obe hiški so na območju za katere je napisano v dokumentaciji naslednje: "OBMOČJA POSEBNE OBLIKE POSELITVE SO OPREDELJENE V 6. ČLENU ODLOKA....." IN nprej piše:" na teh območjih je dovoljena gradnja zidanic in gopodarskih objektov za spravilo sadja ob pogoju da je investitor lastnik najmanj......" in še:" objekti morajo biti načrtovani tako, da se ohranja značilna krajinska slika ..." in da tudi terase se ne smeju delati na zemlji ker vinogradi morajo biti v tradicionalni obliki".
Vsi mi zagotavljajo, da obdelujejo vinograda ampak, čepra je jesen, nekako mi se ne zdi, da bi ti vinogradi pri teh hiškah bili res obdelovani. In seveda, vsi mi zagotavljajo, da jaz lahko takoj posekam in sadno drevje in tudi vinograd!
Jaz pa sem začela MOČNO DVOMITI v tovrstne izjave. Kaj pa, če samo vejo, da bo neki novi strogi zakon in po tem bo njim na kuklji ostal vinograd katerega ne morej obdelovati, pa se sedaj hočejo na hitro in po "dobri ceni" znebiti tega kaj imajo ker po tem ne bojo nikakor več mogli za to dobiti. A vedno so takšni neumni kot kaj jaz, ki ne vidijo dlje od nosa.
Torej, LEPO VAS PROSIM, DA MI SVETUJETE. Vprašanje je, ali v takšnem območju kupljne hiška, ki je zgrajena z takšno prevaro (da je za "spravilo izdelka") lahko meni zagotovi varno bivanje in ali res lahko posekam vinograd ali sadovnjak ker hočem samo svoj vrtiček na svoj način? Strah me je, da me bojo čez 1-2.-3 leti začopatili in bom takrat zelo stradala in drago plačala to, kaj je sedaj videti tako povoljno in po ceni.
Hvala za pomoč

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2011 5:23 am    Naslov sporočila: Oglasi

Nazaj na vrh
Kornelija
Level 4 user
Level 4 user

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 08, 2011 5:28 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Pozabila sem še to: za eno od teh hišk (za kaj imam pred sabo dokumenatacijo) piše: "Predlagana lokacija se nahaja v območju drugih kmetijskih zemljišč, ki se ureja z Odlokom o prostorsko ureditvenih pogojih za območje občine Žužemberk (Uradni list RS št 73/2003 in 82/2004) in je opredeljeno kot območje za vinogradništvo in sadjarstvo (območje posebne oblike poselitve......
Torej, kaj vse to pomeni oziroma, kjer lahko v drugih krajih najdem ali je ponujena hiška z vinogradom v takšno enem območju ali pa ne in kaj to pomeni za mane, ki nočem vinograda niti sadovnjaka ampak samo mali vrtiček in rožice?
Hvala

Nazaj na vrh
slavko
Administrator
Administrator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53
Kraj: slovenija

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2011 10:25 am    Naslov sporočila: Parcela Odgovori s citatom

Priznati moram, da se na zakonodajo nihče ne spozna prav veliko, glede na to koliko in kako hitro jo naši politiki spreminjajo. Vendar bi po mojem mnenju najbolj natančne podatke dobili na občini v Žužemberku. Kar pa se tiče samega vinograda in sadovnjaka je tako, da eno in drugo pustite ali pa malo skrčite in si zasadite tisto, kar želite. Saj na tem področju ni prav veliko urejenih vinogradov. Večina je starih po 100 in več let in so večinoma prepuščeni samemu sebi. Tako da se strinjam z vami, da vinograd ni videti posebej obdelan. Podobno pa je najbrž tudi s sadovnjakom, ki na tem koncu nima neke tradicije glede oskrbe. Drevo posadijo in ga pustijo tako dolgo dokler raste. Vinogradi res ohranjajo krajino, vendar je ta zaradi razdrobljenosti zelo pisana. Saj so parcele v glavnem ozke in dolge. Veliko pa jih je že zaraslih, ker so ljudje ostareli. Od takšnega vinograda pa ni mogoče živeti, ker je v večini zasajena zgolj samorodnica. Torej je bil to način kako nekdanje zidanice spremeniti v vikende, kar je večina storila. Zato bi na vašem mestu povprašal na občini, kako je z tem.

Nazaj na vrh
Kornelija
Level 4 user
Level 4 user

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2011 7:10 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Hvala za napotke!

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.slavko-zgonec.net Seznam forumov -> Razno Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Forum Map
Site Map

990 Attacks blocked

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.slavko-zgonec.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , IM Portal
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.1119 seconds, mySQL queries = 32, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.5.8, php version = 5.3.5, zend version = 2.3.0

Server Load: 12 page(s) served in previous 5 minutes.